Què és Strenes?

El Festival Strenes, enguany sota el lema "LA CREACIÓ NO ES POT NI RESTRINGIR NI CONFINAR" és el festival de referència on els artistes catalans presenten els seus nous treballs discogràfics, inicien o finalitzen les seves gires i presenten espectacles inèdits. S'ha consolidat com al principal festival musical de la ciutat de Girona.

Enguany serà la seva vuitena edició. El festival ha anat evolucionant i creant nous espais per programar-hi els seus concerts. El nombre d'usuaris ha anat creixent de manera considerable arribant a la xifra de 35.500 espectadors en l'edició de 2019 i una mitjana de més del 85% d'entrades venudes per cada edició.

El Festival converteix la ciutat de Girona en un gran espai escènic, programant concerts a espais interiors com l'Auditori, el Teatre Municipal, el Centre Cultural La Mercè o La Mirona de Salt. I també a espais emblemàtics i dels més visitats de la ciutat com les Escales de la Catedral o el Pont de Pedra que és l'espai on tot comença, l'espai del concert inaugural.